SAĞLIKLI YAŞAM DESTEĞİ...

terzioglu.zafer@gmail.com

22 Mart 2011 Salı

7) Üç Beyaz Düşman (Un, Sofra Tuzu, Şeker)


Hayatımız boyunca 'beyaz' olanlarından uzak durmamız gereken üç zehir 'un, tuz ve şeker' dir. Bu üçlüden ve bir de (zehir demişken) oda sıcaklığında katılığını koruyan 'margarin' lerden uzak durmalıyız.

Sodyum katkılı sofra tuzları ve kristalize beyaz şeker kimyasal işlemlerden geçirildiği için ve kanda kaldığı her saniye vücudumuzu çürüttüğü, tansiyonumuzu arttırdığı ve daha pek çok zarar verdiği için son derece zararlıdır. Her ne kadar tuz yaşam için gerekli minerallerden olsa da zaten hemen hemen günlük tükettiğimiz her türlü yiyeceğin içinde bulunan dozaj son derece yeterlidir. Yine de bununla yetinmek istemiyorsanız 'Deniz Tuzu' nu tercih etmenizde fayda var. Deniz tuzu kimyasal işlemden geçirilmediği için aksine faydalıdır.  
Meyve ve diğer doğal kaynaklarda bulunan (doğal şeker) 'Fruktoz', tek hücreli olması vesilesi ile vücuda saf ve hızlı enerji sağlar. Bu yüzden vücudun günlük ihtiyacı olan enerjinin bir kısmı meyvelerden edinilmelidir. Zaten meyveler aynı zamanda vitamin ve mineral deposu olduğu için günlük besin alımında kritik öneme sahiptir. Kimyasal bir işlem ile iki hücreli olarak üretilen 'Sakroz' ise vücut tarafından tam olarak emilemez ve artık parçalar kanda kalarak yıpratıcı olur. 
Aynı şekilde kimyasal olarak üretilen 'margarin' de vücuda zarar veren kötü yağ ihtiva ettiğinden dolay kesinlikle günlük tüketimden çıkartılmalıdır. Ne de olsa elimizde olmayan sebeplerle dışarıdan aldığımız ambalajlı ürünler olan 'kek, börek, çörek, bisküvi vs..' gibi tüm zararlı besin kaynakları hayatımıza belirli dozlarla girdiği için bir de evlerimizde tüketmemeliyiz.

Buğdayın doğal kepeğinden ayrılarak ve çoğu zaman kimyasal madde eklenerek sadece 'beyaz' kısmı sofralarımıza ulaştırılan 'un' ve unlu mamüller' ise vücudumuz için bir başka risktir. Bize saf karbonhidrat sağlayan beyaz un, birkaç dilimde bile neredeyse yarım günlük enerji ihtiva eder. Halbuki doğal kepeği ile birlikte öğütülerek ortaya çıkartılan 'tam buğday' ürünleri vücudumuz için tam tersine son derece faydalıdır. Yine yüksek kalori ihtiva eder ama vazgeçilmezdir ve son derece faydalıdır.

Kıssadan hisse kimyasal işlemden geçen hemen hemen tüm ürünler zaten zararlıyken bir de bunların 'beyaz'larını tercih ederseniz bunun bedelini ağır ağır zehirlenerek ödersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumlarınız için teşekkürler.